Alle kampeerspullen in de auto

Elk jaar tijdens hemelvaart gaan we met de familie kamperen. Onze familie begint steeds groter te worden omdat veel nichten en neven van mij relaties hebben. De partners zijn van harte welkom bij het kamperen, want hoe meer zielen hoe meer vreugde. We zijn nu met een groep van ongeveer 25. Ook mijn ouders, ooms en tantes gaan nog steeds ieder jaar mee. Nu ik en mijn zus ook een partner hebben wordt het wel iets lastiger om alle kampeerspullen in een auto mee te krijgen. Dus afgelopen jaar gingen ik en mijn vriendin met de trein naar de camping terwijl mijn ouders en mijn zus vooruitgingen met de auto vol met alle spullen. We hebben twee tenten, een hele grote waar we ook alle eetspullen in zetten, en een kleinere tent waar ik en mijn vriendin in slapen. 

Auto lenen

Dit jaar vertelde mijn zus dat haar vriend de Volvo v40 occasion van zijn vader mocht lenen om naar de camping te rijden. Dit kwam super goed uit, want nu hoefde ik en mijn vriendin niet met de trein. Maar dit was niet het enige voordeel. Deze auto is best groot en dat betekende dat we een extra tent mee konden nemen! Nu konden mijn zus en haar vriend Joost dus ook in een eigen tent slapen in plaats van in de grote tent van mijn ouders te overnachten. Het was een hele grote luxe dat Joost de auto van zijn vader zo lang mocht lenen. Wij vertrekken namelijk vaak al op woensdag in de middag en komen dan pas op zondag in de avond weer thuis. Dit doen we om zoveel mogelijk tijd met familie door te brengen. Terwijl we aan het inpakken waren merkten we dat we nu ook extra veel spelletjes mee konden nemen nu we een extra auto hadden om de spullen te vervoeren. Ik nam meerdere voetballen, een volleybal, een badminton set en ook het familiespel kubb mee. 

Op naar de camping

Toen beide auto’s goed vol waren gepropt gingen we op pad. Het was in totaal ongeveer twee uur rijden naar de camping. Het eerste stuk reden we achter elkaar, maar nadat wij moesten tanken waren we de Volvo even uit het oog verloren. Toen we de camping opreden zagen we de auto van Joost zijn vader alweer staan. Mijn zus en Joost waren onze familie alvast aan het aanmelden bij de receptie. We hadden een groot veld gekregen om met de hele familie bij elkaar te kunnen staan. Het bleek dat wij de eerste waren, dus we begonnen met het uitladen van de auto’s en de tenten op te zetten. Daarna konden we wachten op de rest van de familie, we hadden er weer zin in dit jaar!

Geef een antwoord