Alles om de verbouwing makkelijker te maken

Verbouwen is niet makkelijk om te doen. Het duurt lang, brengt veel rommel en is veel werk om te doen. Daarom is het altijd fijn om een paar tips op zak te hebben om elke verbouwing makkelijker te laten verlopen.

Een planning

Begin met het maken van een planning van wat wanneer gedaan moet worden. Dit brengt meer overzicht en zal de stress van de verbouwing verlagen. Bij het maken van een planning kan er gedacht worden over wat belangrijk is om eerder te doen en af te hebben en wat handiger om later te doen. Doe bijvoorbeeld de trap als laatst. Tijdens de verbouwing zullen hier veel mensen overheen lopen, vaak met vieze schoenen. Het heeft dus niet veel nut om de trap volledig in orde te maken, om het aan het einde van de verbouwing opnieuw te doen.

 Bij de planning hoort ook het bestellen van de spullen. Doe dit ruim op tijd, zodat alles binnen is wanneer het nodig is. Het kan erg irritant zijn om met een project bezig te zijn, maar dit niet af te kunnen maken, omdat niet alle spullen binnen zijn.

Schoonmaken

Schoonmaken tijdens een verbouwing klinkt misschien een beetje tegensprekend, maar het is zeker handig om te doen. Allereerst brengt het veiligheid. Losliggend rommel kan een gevaar zijn voor mensen en niemand heeft natuurlijk zin in ongelukken. Daarnaast is het ook gewoon fijn, zeker voor mensen die nog in het huis leven wanneer er een verbouwing plaatsvindt. Als laatst zorgt het voor minder werk aan het einde van de verbouwing, omdat de hoeveelheid rommel bijgehouden is. Een afvalcontainer huren is zeker aan te raden. Er kunnen zelfs verschillende containers gehuurd worden, om het afval te scheiden.

Zorg er daarnaast voor dat het meubilair en de grond bedekt zijn. Dit kan met plastic, maar ook met handdoeken. De meubels en de vloer worden hierdoor beschermd tegen stof, vuil en eventuele beschadigingen, zodat deze ook nog echt gebruikt kunnen worden als de verbouwing klaar is. s

Correcte spullen

Het hebben van de correcte spullen zal een verbouwing sneller later gaan. Deze spullen kunnen volledig uitgedacht worden wanneer de verbouwing gepland wordt. De correcte spullen kunnen werkkleding, maar ook het gereedschap zijn. Bij werkkleding is het belangrijk om veiligheid voor te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een helm, stevige handschoenen, een beschermende bril en een gehoorbeschermer. Met de correcte kleding wordt het risico op ongelukken verminderd. Het correcte gereedschap is belangrijk, omdat er anders eigenlijk niet gewerkt kan worden. Gereedschap hoeft niet gekocht te worden. Veel doe-het-zelf-zaken verhuren het ook, wat de kosten van een verbouwing iets kunnen verminderen.

Met deze tips op zak, zal elke verbouwing zeker een stuk makkelijker worden!

Geef een antwoord