Alles wat je moet weten over padel

Padel is momenteel de snelst groeiende sport van Europa en wordt omschreven als een spectaculaire sport met flitsende rally’s. Padel is een mix van tennis en squash en is toegankelijk voor iedereen. Je speelt deze sport over het algemeen met 4 personen, maar het is ook mogelijk om 1 tegen 1 te padellen.

Spelregels

De spelregels van padel lijken het meest op de spelregels bij tennis. De puntentelling is hetzelfde, dus: 15-0, 30-0, 40-0, game. Op 40-40 (deuce) win je de game bij 2 punten verschil. Je bent de winnaar wanneer je 2 sets hebt gewonnen. Easy dus… šŸ˜‰

Verder mag de bal één keer op een helft stuiteren en is de bal uit wanneer deze eerst het glas raakt en daarna de grond. Tijdens het punt mag je de wanden gebruiken om de bal terug te spelen.

Materiaal

Padel wordt gespeeld met speciale padelrackets. Een padelracket heeft wat weg van een tennisracket, maar is toch ook heel anders. Wil je beginnen met padel? Dan is het verstandig om te kiezen voor een racket dat niet te zwaar is en veel controle biedt. Dit zijn over het algemeen rackets met een rondere vorm waarbij het balanspunt rond het midden of lager ligt. Niet alleen het racket is anders dan bij tennis. Je speelt padel ook met speciale padelballen. Een padelbal is namelijk iets kleiner en wat lichter. Hierdoor stuitert een padelbal minder hard dan een tennisbal en speel je gemakkelijker lange rally’s.

Waar kan ik padellen?

Wil jij padel een keer uitproberen? De sport is met name in Amsterdam al erg geliefd. Hierdoor is het gemakkelijk om een padelbaan in Amsterdam te vinden. Zo biedt ThePadellers een aantal padel locaties aan in Amsterdam. Ook is indoor padel Amsterdam ook erg populair met slechte weersomstandigheden. Woon je niet in Amsterdam? Geen probleem! Er worden door heel Nederland steeds meer padelbanen aangelegd, dus waarschijnlijk vind je al snel een baantje bij jou in de buurt! 

Geef een reactie