Zo verloopt jouw verbouwing soepel!

Ieder huis of appartement komt er op een gegeven moment aan toe: een grote verbouwing. En of dat nou is omdat de woning al jaren niet gerenoveerd is, dit juist net gebeurd is maar je toch niet tevreden bent, of je simpelweg iets nieuws wil – het is en blijft een hele klus. Hoe weinig je ook denkt dat er nodig is, er zijn altijd onverwachte dingen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je geen – of in ieder geval zo weinig mogelijk – van die onverwachtse tegenvaller krijgt?

Ruim eerst op

Een tip die ik zelf altijd geef als ik hoor dat mensen gaan verbouwen is om eerst de verbouwing nog even te vergeten. Vaak als mensen zoiets eenmaal in hun hoofd hebben willen ze er uit enthousiasme meteen helemaal voor gaan, waardoor een aantal essentiële stappen vaak overgeslagen worden. Probeer het dus nog even op de achtergrond te houden, en ga een grote schoonmaak en opruim sessie houden in je huis zoals het nu is. Zo heb je een schone lei om met de verbouwing te beginnen als je daar eenmaal aan toe bent, maar kun je ook nog eens alle hoekjes nalopen om te kijken wat je mist, wat je nodig hebt, wat je zou willen verbeteren. Voordat de verbouwing erop zit en je je nét te laat nog iets bedenkt waar je al die jaren al wat aan had willen doen en je kans nu net verkeken is.

Regel je afval van tevoren

Na zo’n vermoeiend proces als verbouwen wil je daarna natuurlijk zo snel mogelijk gaan genieten van je nieuwe ruimte en hoe mooi alles is geworden. Dus daarna nog dagenlang met onnodig afval zitten is zeker niet aan te raden. Toch is het iets wat vaak wordt vergeten. Ontzettend zonde, want dan duurt het des te langer voor je kunt genieten. Een tweede tip is dus om alvast van tevoren wat te regelen voor dat afval. Je kunt van tevoren een container huren voor bepaalde dagen. Deze wordt dan geleverd en opgehaald wanneer jij aangeeft. Ideaal dus! Je kunt kiezen om wat voor afval het gaat en hoeveel liter je denkt nodig te hebben. En je hoeft hem niet eens zelf op te halen en weg te brengen. Zo ben jij snel en zonder zorgen van je afval af zodat je snel de boel kunt opschonen en gaan genieten van je mooie nieuwe inrichting!

Geef een reactie