Dames coltruien: lekker warm in een koud kantoor

Je zult het waarschijnlijk niet geloven maar ik draag zo’n negen maanden per jaar dames coltruien. En ik verzeker je dat die dames coltruien echt geen overbodige luxe zijn. Terwijl heel Nederland al in zomerkleding loopt, pak ik voor de zoveelste keer maar weer een coltrui van de plank. Het liefst een met lange mouwen en soms daarover heen nog een andere trui of een vest. Natuurlijk zou ik met dat mooie warme weer ook het liefst gaan voor de leuke zomerjurkjes, maar helaas weet ik dan zeker dat ik binnen de kortste keren zit te rillen van de kou. Ik heb dames coltruien nodig en niet zo’n beetje ook. Wat is er aan de hand?

Dames coltruien voor ijskoud kantoor

Ik werk in een modern gebouw met automatische klimaat beheersing zoals dat heet. Je zou dus zeggen dat met zo’n modern snufje de temperatuur aangenaam moet zijn, maar dat is niet het geval. In de zomer is het er ijskoud en in de winter is het er nog kouder. Wat er mis gaat, weet ik niet, maar ze krijgen de temperatuur maar niet goed. Het verschil met de buitentemperatuur is nu in de zomer soms wel vijftien graden. Dat stelt me trouwens wel voor hele lastige dilemma’s. Want hoewel ik mijn dames coltruien in dat kantoor graag draag, buiten is het vaak veel te warm. Dus ik moet vaak ook nog wat kleding meenemen. Een heel gedoe. Ik verlang echt terug naar kantoren met simpele radiatoren. Toen was de temperatuur aangenaam en droeg ik, net als iedereen, alleen in de winter coltruien. Maar goed, ik heb er geen invloed op en dus ben ik blij dat er zulke leuke dames coltruien online te koop zijn. Wist je dat coltruien al heel lang het modebeeld bepalen?

Terug in de tijd

Die coltruien waren in de jaren zeventig echt super hip. Dat zie je vaak nog wel terug op foto’s uit die tijd. Van de kleuren van die truien krijg je meteen hoofdpijn, maar ook toen al droeg men ze graag. Gelukkig zijn de coltruien helemaal aangepast op onze smaak qua kleur. Maar ook qua stof. Coltruien kriebelen niet en ze zijn natuurlijk heerlijk warm. Ze zijn gewoon nog steeds heel erg leuk om te dragen. En dat doe ik ook graag. Maar liever niet meer in de zomer. Dus ik hoop dat er ooit nog een oplossing komt voor dat kantoor van mij!

Geef een antwoord