De beste tips bij de aanschaf van een elektrische fiets

Steeds meer mensen schaffen een elektrische fiets aan. Dat is ook niet gek, want een elektrische fiets stelt je in staat om grotere afstanden met de fiets af te leggen en bied je een steuntje in de rug wanneer je dit nodig hebt. Wil jij ook graag een elektrische fiets aanschaffen, maar weet je niet goed waar je op moet letten wanneer je de fiets koopt? Dan helpen de tips in dit blog je vast en zeker op weg.

Een goede elektrische fiets hoeft niet duur te zijn

Veel mensen denken dat elektrische fietsen alleen zijn weggelegd voor mensen die grote budgetten beschikbaar hebben voor een nieuwe fiets. Niets is echter minder waar; er zijn elektrische fietsen beschikbaar in allerlei soorten, maten en prijscategorieën. Of het nu gaat om een elektrische mamafiets, bakfiets of racefiets, er is een elektrische fiets beschikbaar voor iedere portemonnee. Je kunt zelf ook invloed hebben op de uiteindelijke aankoopprijs van je nieuwe fiets door bepaalde accessoires en extra opties weg te laten. 

Kies voor een fiets met het juiste type accu 

Bij de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets kun je meestal kiezen uit verschillende soorten accu’s. De accu’s hebben allemaal een ander vermogen, waardoor je een grotere of kleinere afstand kunt fietsen zonder de accu te hoeven opladen. Het standaard vermogen van de meeste accu’s is zo’n 400WH, waarmee je tot zo’n 75 kilometer kunt afleggen. Voor langere afstanden is een accu met meer vermogen nodig.

Let goed op de positionering van de elektrische motor 

Bij de aankoop van een nieuwe e bike of elektrische fiets, is het belangrijk dat je goed let op de positie van de motor van je fiets. De motor van een elektrische fiets kan namelijk voorop, achterop of in het midden van de fiets worden geplaatst. De ervaring tijdens het fietsen is mede afhankelijk van waar de motor precies bevestigd is. Met een motor voorop de fiets kan het voelen alsof je vooruit getrokken wordt, terwijl een motor achterop de fiets kan aanvoelen alsof je vooruit geduwd wordt. Daarom kiezen de meeste mensen voor een elektrische fiets middenmotor; elektrische fietsen met een middenmotor lijken qua fietservaring namelijk het meest op reguliere fietsen. Weet je niet goed welke motorpositie jouw voorkeur heeft? Maak dan eens een proefrit op verschillende elektrische fietsen om te ontdekken welke plaatsing het beste bij jou past. 

Geef een antwoord