De oplossing tegen de kou: infrarood verwarming

Nu de koudere maanden ons naderen, krijgen we er weer allemaal mee te maken : de kou. Het huis blijven verwarmen met radiatoren wordt na een tijdje ook een duur grapje, zeker nu de gasprijzen alleen maar stijgen. Daar is tegenwoordig een mooie oplossing voor gekomen. Het laten installeren van infrarood warmtepanelen in huis.

Infrarood verwarming, wat is dat?

Voordat u besluit om infrarood verwarming te laten installeren in uw huis, is het natuurlijk handig om een beetje te weten hoe het werkt. Eigenlijk werkt infrarood verwarming in huis op dezelfde wijze als de zon de aarde warm maakt. De zon verwarmt de aarde door middel van zonnestralen. Infrarood warmtepanelen nemen door middel van een speciaal ontwikkelde koolvezelstructuur dezelfde vorm van deze zonnestralen aan, maar dan op een kleinere schaal. Op deze manier verspreiden de infrarood stralen zich gemakkelijk over uw huis.

Wat is het voordeel?

Wanneer u wilt gaan investeren in infrarood verwarming, wil u natuurlijk ook weten wat de voordelen zijn. Nou, een traditionele radiator heeft bijvoorbeeld lucht nodig om een ruimte te kunnen verwarmen, infrarood panelen hebben dit niét nodig. De hoeveelheid lucht in huis blijft dus gewoon hetzelfde, daarom is het ook meteen een stuk gezonder voor uzelf! Wat ook een groot voordeel is, is dat u de warmte vrijwel direct kunt voelen. Dat is erg geld besparend, omdat uniet hoeft te wachten totdat het huis eindelijk eens warm wordt. Daarbij nemen objecten in het huis ook de warmte op van het paneel en deze objecten geven geleidelijk ook weer warmte af aan de ruimte. Op deze manier wordt het niet ineens veel te warm in huis, maar blijft er een prettige temperatuur hangen. Ook kun u met deze manier van verwarming gewoon het raam open zetten, zonder warmte te verliezen. Hierdoor kun u condens op de ramen en wanden tegen gaan, waardoor schimmel zich ook niet gemakkelijk meer kan vormen.

Een schilderij als verwarming

Ja, u leest het goed! Infrarood warmtepanelen komen in alle soorten en maten voor. Zo zijn er zelfs panelen die er uit zien als een schilderij. Een schilderij aan de muur ziet er natuurlijk altijd mooier uit dan een radiator die ook nog eens veel plek in beslag neemt. Infrarood verwarming heeft ook helemaal geen leidingen nodig, zoals een traditionele radiator die wel nodig heeft. Er blijft met deze oplossing dus meteen een stuk meer werk- en leefruimte over. Al met al, is een infrarood warmtepaneel een zeer voordelige investering. 

Geef een antwoord