De zomerklussen beter doen

Genieten van de zomer

Met de zomer komen een heleboel leuk dingen mee. Er is heerlijk weer, hopelijk, in Nederland weet je het nooit. Je kunt lekker naar het zwembad of het strand, genieten van een barbecue en heerlijk in de tuin zitten. Maar voor degenen onder ons die een dergelijke mooie tuin hebben betekent het ook dat er weer een hoop werk komt kijken bij het opknappen van de tuin. Zeker aangezien velen van ons in de herfst en in de winter liever niet naar de tuin omkijken. Wie heeft er nou zin om in de ijskoude regen of sneeuw de tuin op orde te houden. Maar als we dan in de lente weer naar buiten kijken ligt de tuin er natuurlijk niet fantastisch bij.

Daarom, als in de lente het weer beter wordt kunnen we maar beter proberen de tuinklussen zo snel en effectief mogelijk uit te voeren. In dit artikel bespreek ik een aantal manieren om in de zomer zo min mogelijk werk te hoeven doen aan de tuin. De eerste aanbeveling die ik wil bespreken is dat je heel duidelijk bent over wat voor tuin je wilt hebben. Er zijn meer dan genoeg mensen die een tuin willen de compleet en perfect strak eruitziet. Elk grassprietje moet de juiste lengte zijn en alles moet op de juiste plek zijn. Dit is natuurlijk een manier om je tuin te organiseren maar het zal gigantisch veel werk creëren. Wij hadden zelf vroeger een buurman wiens tuin nooit af was en nooit perfect genoeg. Hij was altijd in de tuin aan het werk en aan het klagen over hoe de tuin niet goed genoeg was.

Wilde tuin

Mijn moeder had een liefde voor tuinieren en bloemen en had veel liever een tuin met wat wil groeiende planten en bloemen. Dit geeft een veel natuurlijker uitzicht en zorgt er tegelijkertijd voor dat er een stuk minder werk te doen is in de tuin.

Desondanks zijn er natuurlijk altijd taken die toch moeten gebeuren zoals het pad schoonhouden, de heg snoeien en het gras maaien. Een van de moeilijkste taken kan een vuil pad schoonmaken zijn. Een goede manier om dit gemakkelijk te doen is met een hogedrukreiniger. Daarnaast is een hogedrukreiniger niet alleen bruikbaar voor het pad of steen. Je kunt hem ook gebruiken voor vuil op de muren van je huis en ook voor de schutting mocht geen heg hebben maar een schutting. Op deze manier maak je effectief je tuin weer representatief en kun je de rest van de zomer ervan genieten. Maak het jezelf wel gemakkelijk en kies voor een merkproduct zoals een Kärcher hogedrukreiniger, Nilfisk hogedrukreiniger of iets uit een vergelijkbare klasse.

Geef een antwoord