Dit is waarom je vandaag nog wilt beginnen met Pokemon kaarten verzamelen

Als je een fan bent van Pokemon, dan weet je dat het verzamelen van de kaarten een enorm populaire activiteit is. Maar waarom houden mensen zo van het verzamelen van Pokemon kaarten? Hier lees je waarom het verzamelen van Pokemon kaarten zo'n boeiende en lonende hobby kan zijn. Dus mocht je benieuwd zijn, lees dan vooral verder.

Wat is Pokemon? (Voor wie al die jaren onder een steen heeft geleefd)

Pokemon fans, trainers en enthousiastelingen over de hele wereld kennen de naam van Pokémon. Wat in 1996 begon als een videogame voor Nintendo's Game Boy-systeem, is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle mediafranchises in de geschiedenis. Met meer dan 279 miljoen verkochte videogames wereldwijd, 21 animatiefilms, een live-actiefilm, plus de release van de bioscoopfilm Detective Pikachu in 2019 – om nog maar te zwijgen van ruilkaarten, stickers, strips, speelgoed en andere geassorteerde merchandise – is het moeilijk om iemand te vinden die niet weet over het bestaan van Pokémon.

De verzamelrage van Pokemon kaarten

Pokémon kaarten bestaan al meer dan 20 jaar en zijn nog steeds populair onder fans van alle leeftijden. De aantrekkingskracht van deze ruilkaarten komt van de combinatie van ontwerp, zeldzaamheid en verzamelbaarheid. Er zijn veel verschillende soorten Pokémon kaarten, wat het verzamelen ervan tot een leuke en spannende hobby maakt. Een van de redenen waarom mensen de laatste tijd weer massaal zijn begonnen met het verzamelen van Pokemon kaarten, is omdat de kaarten van de eerdere generaties vandaag de dag veel geld waard kunnen zijn. We hebben het hier in sommige gevallen over erg grote bedragen. Zo kan een holografische Charizard kaart wel 10.000 euro waard zijn! Het is dus absoluut de moeite waard om vandaag te beginnen met je verzameling kaarten uit te breiden. Niet alleen omdat je het leuk vind om te verzamelen, maar ook omdat je er op een dag misschien wel rijk mee kunt worden!

Zo verzamel je nieuwe kaarten

Er zijn verschillende manieren waarop je je collectie kaarten kunt uitbreiden. Zo kun je om de zoveel tijd kleine pakjes Pokemon kaarten bij de speelgoedwinkel kopen voor €5. Maar je kunt ook online grote verzamelboxen vinden waar een hoop meer kaarten in zitten, en waar je grotere kans hebt op zeldzame kaarten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pokemon collection box of een pokemon elite trainer box. Deze zijn wat duurder, maar al met al veel voordeliger dan wanneer je steeds de losse kleine pakjes koopt.

Pokemon kaarten verzamelen is leuk

Naast dat ze je op een dag geld op kunnen leveren, is het verzamelen van Pokemon kaarten gewoon ontzettend leuk en zelfs een beetje verslavend. Het geeft een heel goed gevoel als je met smart je nieuwe pakje of Pokemon collection box openmaakt en er een zeldzame holografische kaart tussen vindt. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog! Gotta catch 'em all!

Geef een reactie