Een cadeau voor een vreemde

Mijn broertje heeft afgelopen zomervakantie een relatie gekregen met een meisje uit Delft. Het is waarschijnlijk een schat van een mens, maar gezien de omstandigheden heb ik haar nog niet persoonlijk kunnen zien. De relatie tussen haar en mijn broertje is nu al bijna een jaar gaande, maar ik ken het meisje nauwelijks. Nu komt het punt van mijn verhaal, want wat geef je iemand die je nauwelijks kent? Het meisje is volgens mijn broertje bijna jarig en dus moet ik haar iets geven. Helaas heb ik geen idee wat haar hobby's zijn en waar ze zich in interesseert. Het is niet bepaald makkelijk om daarachter te komen op een afstand. Simpele mensen zouden zeggen: “Vraag dat gewoon aan je broertje, wat maakt dat nou uit?”. Toch vind ik dat niet kunnen, want omdat ze zo’n close stel zijn geworden weet zij dan ook gelijk dat ik niet zoveel van haar afweet. Het is een lastig pakket, waar ik zelf niet zo makkelijk uitkom. 

Internet

Zoals zo veel mensen weten, is het internet je vriend. Als je een persoonlijk probleem hebt  dan heeft het internet vaak de oplossing. Dat wetende besloot ik aan Google te vragen wat handig was. En wat bleek? Veel mensen over de hele wereld hebben hetzelfde probleem. Ze willen niet toegeven dat ze die persoon niet kennen, maar willen wel een mooi cadeau geven. Misschien zit u ook in deze lastige situatie. Dus wat doen deze mensen, vraagt u zich af? In een woord: kaaspakket. Het is een simpel cadeau, niet te duur maar toont wel aan dat je om iemand geeft. Helaas was een kaas cadeau in dit geval uit den boze. De vriendin uit Delft houd namelijk helemaal niet van kaas.

Het alternatief

Dus wat moet je dan? De crux ligt het hem in het feit dat je niet op zoek moet gaan naar een vast voorwerp. In plaats daarvan moet je willen zoeken naar iets wat die persoon kan eten of drinken. Mensen vinden eten en drinken altijd wel leuk, dus zoek je cadeau daarop uit. In ons geval hield het meisje wel van drinken, met name cocktails. Daarom besloten we een cocktailset aan te schaffen met vier drankjes erin verwerkt. Die kan ze dan zelf maken met mijn broertje wanneer ze daar zin in hebben. Dat was een briljant idee! Nadat het cadeau geleverd was kregen we talloze apps waarin ze zei dat het een geweldig cadeau was!

Geef een antwoord