Een goede basis make-up

Voor de meeste vrouwen onder ons is er een vaste routine die ze elke ochtend en avond uitvoeren. De ochtend beginnen met een lekkere douche, de haren mooi in model brengen door middel van een föhn of stijltang. En dan brengen de meeste vrouwen ook nog een mooie make-up look aan. Voor een dagje naar je werk misschien een wat uitgebreidere look dan dat je een dagje thuis werkt. Maar alsnog is jezelf opmaken en verzorgen voor veel vrouwen een frisse start van de dag en kan dan ook echt niet ontbreken!

Waar begin je mee?

Een goede make-up look begint met een goede, schone basis. Dus als eerst begin je met het reinigen van je gezicht. Dit kan je prima onder de douche doen met een speciale face wash aangepast op jouw huidtype. Als je dan onder de douche vandaan komt is het belangrijk om je gezicht eerst even tot rust te laten komen. Even laten afkoelen voordat je verder gaat. In deze tijd kan je bijvoorbeeld jezelf aankleden of gaan ontbijten. Dan is het van belang om een dagcrème aan te brengen. Als je wilt dat je make-up echt de hele dag goed blijft zitten kan je er ook nog voor kiezen om een primer aan te brengen. Hierdoor blijft je make-up de hele dag echt goed zitten. Dan kan je verder gaan met de basis van je make-up. Breng een goed matchende foundation aan over je hele gezicht. Op de oneffenheden die dan nog door je foundation heen komen kan je er voor kiezen om een concealer aan te brengen. Een concealer kan je ook gebruiken om de donkere kringen onder je ogen wat op te lichten. 

Poeders

Als je al je vloeibare make-up hebt aangebracht kan je verder met de poeders. Als eerst een translucent poeder of een huidkleurige poeder om je foundation en concealer te setten. Als je egale basis erop zit kan je beginnen met je het definiëren van je gezicht. Dit kan je doen met bronzer, blush en highlighter. Bronzer is bedoeld om bepaalde delen van je gezicht te accentueren. Denk hierbij aan je jukbeenderen, je voorhoofd/haargrens en je kaaklijn. Blush is bedoeld om je gezicht weer een gezond blosje te geven. Door de foundation en concealer kan je er een beetje grauw uit zijn gaan zien en dan is blush de perfecte oplossing om weer een beetje leven in je gezicht te krijgen! En als laatst highlighter. Dit breng je aan op de hoogste delen van je gezicht, op je jukbeenderen, op je neusbrug en op je wenkbrauwbot. Zo zorg je op die plekken voor een mooi glansje en als het licht dan op je gezicht valt zal je de mensen om je heen verblinden!

Geef een antwoord