Elektrische fiets kopen? Lees onze 6 tips!

Ondanks het feit dat elektrische fietsen in de afgelopen jaren flink in prijs zijn gezakt, vergt de aankoop van een elektrische fiets voor velen nog een flinke een investering. Daarom vraagt de aankoop een goede voorbereiding. Lees onze 6 tips voor een goede voorbereiding!

 

1.    Bepaal je doel

Elektrische fietsen zijn er in vele soorten en maten, ontworpen voor verschillende mensen met verschillende wensen. De manier waarop je je elektrische fiets gaat gebruiken is medebepalend voor de beste keuze. Een goede e-bike specialist zal je altijd vragen waarvoor je de elektrische fiets gaat gebruiken. Ga je de fiets gebruiken voor woon-werkverkeer? Ga je je kinderen ermee naar school brengen? Of ga je lange afstanden fietsen door de bossen of door de bergen? Bepaal voordat je een elektrische fiets gaat kopen waarvoor je hem het meest gaat gebruiken en leg dit uit aan de verkoper. Zo ontvang je het beste advies!

 

2.    Bepaal vooraf je budget

Elektrische fietsen heb je niet alleen in verschillende soorten en maten, maar ook in verschillende prijsklassen. Ga je een e-bike kopen? Bepaal altijd van tevoren je budget. Vanaf ongeveer €1500,- koop je een e-bike van goede kwaliteit. Ga je naast kwaliteit ook voor wat meer luxe en comfort, dan moet je denken aan e-bikes vanaf €2400,-.

 

3.    Maak een proefrit

Heb je besloten om een elektrische fiets te kopen? Bezoek fietsenwinkel Amersfoort en maak meerdere proefritten. Door het maken van een proefrit kun je een elektrische fiets in het echt ervaren. Door proefritten op verschillende modellen te maken kun je bijvoorbeeld per fiets het verschil ervaren in gebruiksgemak en comfort.

 

4.    Vraag advies over de accu en nodige accucapaciteit

De accu van een elektrische fiets is een van de belangrijkste onderdelen. Als je weet waarvoor je de elektrische fiets gaat gebruiken, dan kun je bepalen welke accu het beste bij jou past. Hoe langer je wil fietsen zonder de accu op te laden, des te sterker de accu moet zijn. Laat je altijd goed adviseren en bepaal daarna welke accu het beste is voor jouw situatie!

 

5.    Koop in de buurt

Je kan een e-bike kopen bij een lokale fietsenwinkel, lokale fietsenspeciaalzaak maar ook online. Wil je snel geholpen worden bij vragen en gegarandeerd goede service ontvangen nadat je de e-bike hebt gekocht? Dan is het verstandig om een e-bike te kopen bij de lokale fietsenwinkel Amersfoort. Mocht je elektrische fiets onderhoud nodig hebben, dan is de werkplaats dichtbij.

 

6.    E-bike gekocht? Laat hem afstellen op jouw voorkeuren

Wordt je nieuwe elektrische fiets thuisbezorgd? Zorg dan dat je thuis bent en vraag de bezorger, vaak een e-bike adviseur, om de fiets af te stellen op basis van jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van het zadel en de stand van het stuur.

 

Met bovenstaande tips voorkom je verassingen tijdens de aankoop en heb je na die tijd het meeste plezier van je elektrische fiets!

Geef een antwoord