Het is bijna weer zover: Feestmaand December

Het jaar vliegt voorbij, de feestdagen komen er weer aan. December vind ik altijd de leukste maand van het jaar: de gezelligheid, de knusheid, kaarsjes aansteken, de verlichting buiten, lekker bij de openhaard zitten en de kerstboom optuigen.

Kerstboom

Ik kijk er elk jaar naar uit om de kerstboom op te tuigen en alle kerstdozen van zolder te halen. Vorig jaar moest ik nieuwe dozen kopen om alle kerst decoratie netjes op te kunnen bergen. Ik ging vandaag ook alvast maar nieuwe dozen kopen, mijzelf kennende ga ik die dit jaar zeker nodig hebben. Op zolder heb ik nu precies een hoekje vrijgemaakt waar ik al mijn kerstversiering kwijt kan. De dozen zijn een mooie manier om het geordend te houden en de ornamenten kunnen er netjes in bewaard blijven. Er zitten namelijk een aantal ornamenten tussen met mooie herinneringen. Zo heb ik een mooi engeltje van glas, die van mijn oma is geweest. Vroeger vierde we altijd kerst bij oma, en hielp ik haar elk jaar samen met mijn moeder om de kerstboom op te tuigen. Daar maakte we dan altijd een feestje van. Het was een traditie geworden om warme chocolademelk met slagroom te drinken en de kerstnummers grijs te draaien. Iets waar ik mooie herinneringen aan heb en het engeltje herinnert mij daaraan.

 

Post-presentjes

De december maand is echt een gezelligheidsmaand, waarin je veel bij elkaar hoort te zijn. Helaas wonen vriendinnen van mij in het buitenland, waardoor ik ze niet veel zie. Zeker in de december maand vind ik dat echt een gemis. Om ze toch te laten weten dat ik aan ze denk in deze donkere maand, stuur ik ze elk jaar een presentje. Vorig jaar had ik een leuke kandelaar gekocht, alleen moest ik daarvoor wel dozen kopen om het netjes te kunnen verzenden. Het is echt iets wat je niet standaard in huis hebt, daarom ga ik altijd online nieuwe dozen kopen. Online is ook de makkelijkste manier om de juiste afmetingen van de doos te vinden. Ik vind dozen kopen online echt heel overzichtelijk. Ik heb dit jaar besloten om een kerstpakket te maken en ik ga daarvoor echte kerst dozen kopen. Ik heb het dan over van die dozen met een kerst-printje en dan met opvulmateriaal in een kerstkleur zodat het er helemaal vrolijk uitziet en de spullen niet kapot gaan. Ik zat te denken aan een fles met chocolademelk, mini-marshmallows, twee leuke kerst-mokken en een doos kerstkransjes. Uiteindelijk moet ik toch dozen kopen om alles weer in te versturen. Gelukkig is dat super makkelijk.

 

 

Geef een antwoord