Goed gedekt terug aan het werk

Eindelijk mogen we weer fysiek naar werk toe gaan. Het duurde eventjes, maar het lange wachten is eindelijk beloont. Helaas lijkt het erop dat we maar een korte periode naar kantoor kunnen gaan, maar toch ben ik er erg blij mee. Voordat de overheid weer het advies gaat geven om allemaal zo veel mogelijk thuis te werken ga ik lekker vaak naar kantoor toe. Een vriend van mij, die stratenmaker is, snapte niet waarom ik zo blij was. Hij heeft een belangrijk gedeelte van de pandemie namelijk heel anders meegemaakt. Hij kon nooit vanuit huis werken, dat gaat erg lastig als je een stratenmaker bent. Hij zou het heerlijk vinden als hij zijn werk één of twee keer per week vanuit huis kon doen. Wel wees hij mij op de werkgeversaansprakelijkheid van mijn werkgever. Want hoe drukker het wordt op werk, hoe groter de kans op een ongeluk. Dit is iets waar ik zelf nooit op echt op heb gelet, maar het is wel degelijk goed om te weten hoe goed u wordt geholpen als u betrokken raakt bij een ongeluk op uw werk.

 

Gebruik een letselschade specialist

Heel veel bedrijven maken gebruik van een letselschade specialist. Het is belangrijk om te weten dat deze er echt op zijn gericht om de medewerkers te beschermen. Als een medewerker betrokken raakt bij een bedrijfsongeval, zoals een botsing met de leverancier, dan helpt een letselschade specialist met de volledige financiële vergoeding. Een letselschade specialist is onpartijdig. Zo kunt u hem of haar ook gebruiken als de werkgever verantwoordelijk is voor het ongeluk. Zo kunt u een beroep doen op de werkgeversaansprakelijkheid. De werkgeversaansprakelijkheid is een belangrijk begrip dat altijd moet worden overwogen. Als u in een ongeluk terecht komt omdat u niet de juiste training hebt gehad, dan is de werkgever hiervoor aansprakelijk. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden waarin u gebruik kunt maken van de werkgeversaansprakelijkheid.

 

Veilig weer terug aan het werk

In die korte periode waarin ik weer naar werk toe mag ben ik niet van plan om meteen in een ongeluk verzeild te raken. Maar het is goed om te weten dat u altijd gebruik kunt maken van een letselschade specialist. Zij zijn onpartijdig en zorgen ervoor dat u een volledige financiële vergoeding krijgt. Zo krijgt u een vergoeding voor bijvoorbeeld de ziektekosten, de gemiste werkuren, en mogelijke andere financiële schade die u heeft gelopen. Zo kunnen we allemaal weer veilig terug naar werk, ook al is het maar voor twee weken.

Geef een antwoord