Hoe zit Magento 2 in elkaar? 

E-commerce, we kennen het allemaal wel. Magento is één van de grootste platforms in Nederland op het gebied van e-commerce. Door dit platform kunnen verkopers makkelijk een eigen webshop ontwikkelen. Voor verkopers zijn er veel verschillende redenen om Magento 2 te gebruiken, het is namelijk een heel breed platform waar voor elke soort verkoper plek is. 

 

Wat is Magento 2? 

Magento is een platform wat verkopers helpt om webshops te ontwikkelen. Het heeft een erg brede doelgroep, dus kan het kan door alle verkopers gebruikt worden. Van verkopers die aan consumenten verkopen tot aan zakelijke verkopers. Het gebruiken van Magento heeft veel verschillende voordelen. Het heeft een hele makkelijke lay-out waardoor het ontzettend makkelijk is om een product aan te maken. Daarnaast is Magento gebaseerd op gebruik op de mobiel. Het is tegenwoordig voor de meeste mensen bijna ondenkbaar om niet in het bezit te zijn van een mobiel, daarom is het fijn dat Magento hierop gebaseerd is. Naast deze 2 voordelen heb je nog vele andere voordelen waardoor het voor een verkoper nuttig is om Magento 2 te gebruiken.

 

B2B webshop 

B2B staat voor ‘Business to Business’. In de naam zie je dus al dat het om zakelijke dingen gaat. Bij een B2B webshop gaat het niet om consumenten die spullen willen kopen, maar het is meer gericht op de zakelijke kant van webshops. De laatste tijd willen zakelijke inkopers steeds vaker online inkopen in plaats van bij een fysieke winkel. Dit komt vooral door het gemak van online inkopen. Door het gebruik van een B2B webshop heeft niet alleen de verkoper, maar ook de klant een duidelijk overzicht. In tegenstelling tot consumenten gerichte webshops hebben B2B webshops een kleine klantengroep. 

 

PWA 

PWA staat voor ‘Progressive Web App”. Er wordt de laatste tijd steeds meer gebruik gemaakt van PWA. Dit zijn websites die de werking hebben van een app, maar het hoeft niet gedownload te worden als app. Er zitten vele voordelen aan PWA. Een van deze voordelen is bijvoorbeeld dat het zowel een app als een website is. Dit betekent dan ook dat het niet afhankelijk is van de App Store. Daarnaast kan je het online, maar ook offline gebruiken. Het fenomeen PWA gaat de komende jaren waarschijnlijk nog populairder worden dan het al is. 

Als jij een E-commerce verkoper bent, is het ontzettend handig om het platform Magento te gebruiken. Het is bedoeld voor elke verkoper, dus als jij verkoper bent, kan je het ook gebruiken!

Geef een antwoord