Leuke ideeën voor de herfstvakantie

Ik weet ook wel dat niet iedereen de luxe heeft om te genieten van een vakantie of korte break tijdens de herfst. Dit jaar neem ik het er van en ga ik lekker een lang weekend genieten in Portugal. Ik heb namelijk een stedentrip Porto geboekt bij Bebsy. Vorig jaar rond deze periode raakte ik in een soort sleur. Je zou het bijna een dip kunnen noemen. Ik had immers totaal geen leuke activiteiten gepland. Hierdoor kropen de dagen voorbij. Eindelijk was het dan Sinterklaas dat over ging in kerst en voor je het weet sta je op het nieuwe jaar te proosten. Aangezien ik vast niet de enige ben die dit doormaakt, besloot ik in mijn blog leuke ideeën te delen. Dit zijn uitjes of activiteiten die je gewoon in Nederland kunt doen. Voor het geval je niet ook een stedentrip Porto kunt boeken. 

Een stedentrip in eigen land

Zie je het idee van een overnachting in een stad wel zitten, maar laat jouw budget het niet helemaal toe? Dan kun je ook gewoon een stedentrip in eigen land regelen! Er zijn genoeg leuke en bijzondere plekken te ontdekken in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in de Randstad? Ga dan lekker voor een paar nachten de stad Groningen ontdekken of sta versteld in Maastricht. Wanneer je juist buiten de Randstad woont, dan kan ik je een overnachting in Delft zeker aanraden. 

Schuilen voor de buien

Laten we maar eerlijk zijn: in Nederland regent het veel en vaak in de herfst. Daarom is het verstandig om uitjes te plannen die binnen zijn. Mijn persoonlijke favoriet is een museum bezoeken. Stiekem zijn er behoorlijk wat musea in ons land te vinden die jij hoogstwaarschijnlijk nog niet allemaal bezocht hebt. En laat zo’n museum nou echt ideaal zijn voor zo’n druilerige herfstdag! Bezoek bijvoorbeeld Naturalis nu dit eindelijk weer zijn deuren geopend heeft of loop het Rijksmuseum van Amsterdam binnen. 

Knutselen voor Halloween

Heb je helemaal geen zin om uit huis te gaan? Dat hoeft ook helemaal niet als je iets leuks wilt doen. Halloween staat namelijk voor de deur. Wanneer je net als ik in een kindvriendelijke buurt woont, dan kun je er donder op zeggen dat er 31 oktober ‘s avonds aangebeld wordt voor snoep. Pak bijvoorbeeld groots uit dit jaar door in de herfstvakantie alvast lekker te gaan knutselen. In de meeste winkels liggen de versieringen al in de schappen en ook online is genoeg te vinden. Maak nog liever jouw eigen aankleding voor de griezelige feestdag. Zeker als je kinderen hebt, is dit een goed idee!

Geef een reactie