Nooit meer kapotte elektronica

We komen om in de elektronische apparaten. We hebben allemaal een smartphone, computer, laptop, Ipad enzovoorts. Daarnaast worden steeds meer andere apparaten ook computergestuurd. Denk bijvoorbeeld aan de smartfridge. Al deze apparaten zijn op zich best een toevoeging in het leven, maar er zitten ook nadelen aan. Deze gevoelige apparaten gaan ook sneller kapot. En ze zijn nu niet bepaald supergoedkoop om te vervangen. In dit artikel bespreken we de beste manieren om geen kapotte elektronica meer te hebben. Daarnaast geven we tips als je wel kapotte elektronica hebt, wat de goedkoopste manier is om het te vervangen of te laten repareren.

Ongelukken voorkomen

De meest simpele tip om een apparaat zoals je telefoon niet kapot te laten gaan is door zorgvuldig ermee om te gaan. Menig Nederlander laat de telefoon uit de hand vallen en dan zit er zo een barst in het scherm. Of ze laten de telefoon in de wc vallen en dan is de telefoon kapot door waterschade. Alhoewel zorgvuldiger met je telefoon omgaan een goed idee is, is het toch niet gek dat er weleens een ongeluk gebeurd met een apparaat dat je zo intensief gebruikt. Het is dan ook verstandig om een hoesje om de telefoon te doen die de telefoon beschermt tegen valschade. Als je slim bent dan neem je ook een watervast hoesje. Dit is niet alleen handig als je de telefoon in de wc laat vallen maar ook als je aan het fietsen bent met je telefoon in je broekzak en je plotseling natregent.

Apple & Macbook

Apple staat bekend dat de apparaten moeilijk te repareren zijn. Gelukkig zijn er wel veel externe bedrijven die je kunnen helpen. Als je een macbook hebt laten vallen en er is schade aan het scherm ontstaan dan kun je het macbook scherm vervangen door bijvoorbeeld pchulpnederland. Wanneer je de macbook bij de reparateur brengt zal deze een diagnose stellen een prijsopgave maken. Je krijgt altijd een jaar garantie op de reparatie. Als je geen zin of tijd hebt om de Macbook langs te brengen dan kun je deze ook gewoon opsturen en terug laten bezorgen. Dit kost een klein beetje extra maar maakt het proces natuurlijk wel een stuk gemakkelijker. Als je apparaat echt kapot is dan moet deze vervangen worden. Vaak wil je wel nog bestanden en foto’s van je apparaat afhalen. Dit kan door Apple zelf gedaan worden maar dat is vaak best duur. Ook hier kies je dus beter een extern bedrijf voor.

Geef een antwoord