Snel je scriptie afronden met deze tips

Laten we eerlijk zijn. Onderzoek doen en lange teksten produceren is nou eenmaal niet aan iedereen besteed. Waar de één met veel plezier literatuuronderzoek doet, interessante statistiek uitvoert en zo die 30.000 woorden op papier zet, is het schrijven van de scriptie voor de ander een ware hel. Voor deze laatste categorie mensen is deze blog geschreven. Ben jij zo iemand? Lees dan snel verder.

Je ontkomt er niet aan

Hoe je het ook wendt of keert, die scriptie zul je toch echt moeten schrijven. In plaats van hier eindeloos over te zitten balen, kun je beter proberen er het beste van te maken. In de woorden van de Belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Probeer het jezelf dus zo gemakkelijk mogelijk te maken. Hoe dan?

Een planning maken

Allereerst door een planning voor jezelf te maken. Ja, dit is een ‘duh’ momentje. Toch zal het je verbazen hoe veel mensen dit niet doen. Een planning maken houdt niet alleen in dat je opschrijft welke dingen je wil doen en ik welke volgorde, maar ook wanneer je ze af wil hebben en wanneer je er aan gaat werken. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je elke dag 7 uren aan je scriptie gaat werken, bijvoorbeeld ’s ochtends 4 uur, een half uur pauze en dan nog 3 uur. Als je hier ’s ochtends op tijd mee begint (bijvoorbeeld om half 9) dan ben je ook op tijd klaar. Zo heb je nog wat aan je dag!

Goed voor jezelf zorgen

Wat mij ook erg geholpen heeft toen ik mijn scriptie aan het schrijven was, is dat ik goed voor mezelf gezorgd heb. Dat betekent dus niet dat je jezelf de hele dag mag trakteren op snacks, maar juist dat je gezond blijft eten en tijd maakt om te sporten. Als je de hele dag op je stoel zit naar je laptop te staren, zonder dat je dat afwisselt met voldoende beweging, dan zal jouw productiviteit er zeker op achteruit gaan!

Een beetje hulp is oke

Als je het niet zo leuk vindt om je scriptie te schrijven, is er ook een grote kans dat jij er iets meer moeite mee hebt dan iemand die het wél heel leuk vindt. Dat is niet erg, we hebben allemaal onze sterke en zwakke punten! Maar vraag je jouw begeleider te vaak om hulp, dan zou je hiervoor wel eens een punt aftrek kunnen vinden! Je kunt er aan denken om in plaats van je begeleider, een klasgenoot om eens om hulp te vragen. Misschien kun jij hem of haar ook wel helpen met zijn/haar scriptie! En is je scriptie bijna af, dan kun je ook je scriptie laten nakijken door een professional. Op die manier weet je zeker dat jij een kwaliteitsvolle scriptie inlevert!

Scriptie inleveren en wegwezen!

Met deze tips heb je jouw scriptie hopelijk in een mum van tijd afgerond. En dat betekent… tijd om op een welverdiende vakantie te gaan. Veel plezier!

Geef een antwoord