Stijfheid door thuiswerken: zo voorkom of genees je de klachten

 Een bezoek aan de fysiotherapeut of chiropractor Hilversum komt steeds vaker voor. Door het thuiswerken hebben veel mensen last van stijve spieren en gewrichten. Dat komt vooral door minder bewegen of werken in een verkeerde houding. Hoe voorkom je dit en wat te doen als je al klachten hebt? Dat lees je in dit artikel. 

Ga langs een specialist – chiropractor Hilversum 

Een chiropractor kijkt naar de dieperliggende oorzaak van de klachten. De chiropractor Hilversum zoekt waar je pijn hebt en waar de klacht vandaan komt. Een stijve nek komt voort uit bijvoorbeeld je heup. Chiropractor Hilversum mobiliseert of manipuleert het lichaam zo dat de klachten verdwijnen. 

Blijf bewegen 

De chiropractor adviseert ook zeker om te blijven bewegen. Een uurtje per dag wandelen doet wonderen. Het is goed voor de bloedtoevoer, je spieren en het zuurstoftransport in je lichaam. Bij de chiropractor Hilversum kun je terecht voor oefeningen die je makkelijk thuis uitvoert. Zo weet je zeker dat je in beweging blijft. 

Maak een fijne werkplek voor jezelf 

Dit is heel belangrijk om in een goede houding te kunnen werken. Veel stilzitten in een gebogen houding is funest voor je schouders en wervelkolom. Als het vastzit ontstaan er nog veel andere klachten. De chiropractor mobiliseert je lijf als je last hebt. Merk jij deze klachten bij jezelf? Ga langs chiropractor Hilversum om alles weer goed te zetten. 

Ben je benieuwd naar hoe je een thuiskantoor inricht? Zorg voor een goede en comfortabele bureaustoel. Eetkamerstoelen zijn niet ontworpen om lang aan te zitten. Kies daar een bureau bij uit waar je je armen zo oplegt dat je niet je schouders hoeft te spannen. Zorg tijdens het werken dat je voeten plat de grond raken. Let erop dat zowel je armen als je benen een hoek van 90 graden vormen. 

Supplementen voor spieren en gewrichten 

Naast mobilisatie en beweging is het ook goed om supplementen bij te slikken. Magnesium is goed voor je spieren en gewrichten. Een tekort aan magnesium kan leiden tot spierkrampen. In combinatie met vitamine D3 werkt het zelfs nog beter. Veel mensen hebben een tekort aan het laatste stofje. Je kan zelfs gaan beven als je een ernstig tekort hebt. Vitamine D3 haal je ook uit voeding en daglicht. Glucosamine is een smeermiddel voor je gewrichten. Vraag eventueel aan je chiropractor wat zijn advies is.

Geef een antwoord