Alles over de vaporizer

Roken is slecht. Dat weten we inmiddels allemaal al jaren. De overheid doet er alles aan om het aantal rokers terug te dringen. Rookruimtes in café’s en clubs worden verboden, de accijns op sigaretten gaan maandelijks omhoog en ook de eerste rookvrije terrassen zijn een feit. Toch blijven mensen pakjes sigaretten kopen en sigaretten roken. Ik ben onlangs overgestapt naar een gezonder alternatief. Ik ben overgestapt naar de vaporizer. Lees in mijn blog meer over de vaporizer. Wat is een vaporizer? Wat is hier minder schadelijk aan? En welke soorten vaporizers zijn er?

Wat is een vaporizer?

Een vaporizer is een soort apparaat dat kruiden verdampt. Ik gebruik het woord kruiden, maar hier vallen natuurlijk ook tabak en wiet onder. Deze “kruiden” worden ook voornamelijk gebruikt bij de vaporizer. Uit onderzoek is gebleken dat het verdampen van tabak of wiet minder schadelijk is dan het verbranden hiervan. Bij het verbranden komen meer schadelijke stoffen vrij die richting de longen gaan. Bij het verdampen komen deze verbrandde stoffen niet voor. Dit zou de vaporizer minder schadelijk moeten maken. Ik blijf erbij dat tabak nooit écht gezond zal zijn en ook ik heb plannen om te stoppen met tabak en wiet als de tijd daar is. Maar in de tussentijd wil ik zo veel mogelijk schade beperken, door over te stappen naar de vaporizer.

Welke soorten vaporizers zijn er?

Vaporizers komen natuurlijk in alle soorten en maten. De meest bekende vaporizers zijn de portable vaporizers. Ik spot die zelf vaak bij vrouwen die uit een wat hogere klasse komen. Zij willen goed voor hun huid en longen zorgen, maar toch af en toe de smaak van tabak bij een rosé proeven. De portable vaporizers werken op accu of batterijen en komen in best toegankelijke maten. Ze passen in ieder geval zeker in een jaszak of een handtas. De batterij en accu gaan vaak voor een uur of twee mee (langer sta je vaak toch niet te roken) en ze zijn binnen een minuut opgewarmd. Bij meerdere portable vaporizers kun je zelf de temperatuur instellen. Hoe warmer, hoe meer verdamping, uiteraard.

Zelf heb ik ook een desktop vaporizer aangeschaft. Dan denk je waarschijnlijk: wat is dat nou weer? De desktop vaporizer is een iets grotere verdamper die op stroom werkt. Dit is voor de mensen die niet vies zijn van een avondje met een groep vrienden een aantal jointjes roken. In plaats van roken, kun je een desktop vaporizer gebruiken. Het ziet er misschien ietwat futuristisch uit: met z’n allen rond een stoomapparaat. Maar een lachkick gegarandeerd!

Geef een antwoord