Wat is Epoxy en waar is het goed voor?

Het kopen van een nieuw huis is natuurlijk een mooie en grote stap die gemaakt wordt. Ook ik heb onlangs een nieuw huis gekocht en ben zeer enthousiast over de volgende stap in het leven van mij en mijn gezin. Echter, om volledig in te trekken in het huis, moet er nog een hoop gedaan worden aan het huis. Qua verbouwing is er al veel gedaan, maar qua inrichting moet er nog een hoop gedaan worden. Gelukkig hebben ik en mijn vrouw dezelfde smaak als het aankomt op het inrichten van het huis. We zijn enorm fan van eikenhout en willen onze eigen meubilair maken. In dit artikel delen we onze eerste stappen in het opknappen van ons nieuwe huis en welke producten wij gebruiken voor het opknappen van het huis en ons meubilair.

Epoxy

Voor het opknappen van de vloer is gebruik gemaakt van Epoxy vloercoating. Epoxy is makkelijk aan te brengen en heeft een hoop voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat het gebied waar de epoxy wordt aangebracht weerstand aanbiedt tegen water en chemicaliën. Tevens biedt epoxy ook als beschermlaag. Epoxy kan aangelegd worden als vloercoating. Dit heb ik gedaan in de keuken en in de garage, omdat dit gebieden zijn waar het vochtig kan zijn en daarom is epoxy ideaal voor deze ruimtes. Ze dienen dus als bescherming voor alle soorten chemicaliën van buitenaf.

Epoxy coating dient ook als beschermlaag voor meubilair. Zo kan epoxy aangebracht worden op een tafel, wat ook als beschermlaag functioneert. Zo geef je je tafel niet alleen een extra beschermlaag, maar geef je de tafel ook meer glans. 

Resin Art

Persoonlijk ben ik een fan van resin art. Daarom wil ik mijn duurzame kunstobjecten beschermen tegen alles wat vanuit de buitenwereld kan komen. Dit doe ik met Epoxy resin. Het biedt als beschermlaag en geeft de kunst ook een professioneler beeld, wat ik persoonlijk mooi vind. Ook heb ik een zelfgemaakte tafel van eikenhout gemaakt. Dit zal een river table worden. Hierbij wordt er in het midden een diepe gleuf uitgezaagd, wat vervolgens aangevuld wordt met een mix van epoxy en kleurstoffen. Deze vorm van epoxy biedt daarom een spectaculair effect, alsof een rivier door de tafels stroomt.

Kortom, het gebruiken van Epoxy coating kan gedaan worden op gebied van bescherming, maar kan ook gebruikt worden als een vorm van kunst. Het is daarom zeker een aanrader, omdat je je huis er effectief mee opknapt, maar ook een vorm van kunst tegelijkertijd is.

Geef een antwoord