Wat te doen bij weinig haargroei of haaruitval?

Tegenwoordig zijn er vele mensen die zich uiten over het feit dat zij beschikken over weinig haargroei, het haar snel uitvalt en ze kalig worden, of over het feit dat er geen natuurlijke haarlijn aanwezig is. Het feit dat er zich weinig tot geen haargroei bevindt op sommige plekken op het hoofd, zorgt voor erg veel onzekergheid bij zowel mannen als vrouwen.

Gelukkig zijn hier ook verschillende oplossingen voor te vinden. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om een haarimplantatie te ondergaan, waarbij een specialist haarzakjes verwijderd uit een donorgebied en deze worden ingebed in het gewenste gebied, in de meeste gevallen het hoofd. Met verschillende methoden gaat de specialist voor je aan de slag en start de ingreep, met als eindresultaat dat je ebschukt over een natuurlijke en volle bos met haar. In dit blog vertellen we je er graag meer over!

Wat is een haarimplantatie?

Tegenwoordig zijn er vele specialisten die veel voor je kunnen betrekeen op het gebied van haarimplantatie. Een haarzakje wordt op een goed behaarde plaars op het lichaam weggehaald, waarmna het haartje met haarzakje en al plaats zal nemen op de gewenste plek op het lichaam en hier dan ook verder groeit, indien het haarzakje niet verder beschadigd raakt. De kans dat het haar ooit zal groeien is vrij klein, omdat ze namelijk uit een apart donorgebied komen waar ze altijd op een natuurlijke groei hebben weten te kunnen groeien. Het donorgebied maakt deel uit van de permanente lichaamsbeharing, waardoor het haarzakje ook op de gewenste plek levenslang gezond zal blijven.

Er zijn verschillende technieken te hanteren tijdens het uitvoeren van een haarimplantatie, zoals een DHI methode, de FUE techniek en meer. Specialisten informeren en adviseren je hier graag over, zodat je de juiste keuze kunt maken voor de behandeling die voor jou geschikt is. 

Kies mesotherapie voor het haar

Een andere methode die ervoor zorgt dat het haar natuurlijk blijft groeien en de kans dat de haargroei vermindert tegen weet te houden, is mesotherapie. Met behulp van mesotherapie kan de haaruitval oorzaak worden gestabiliseerd en komt het zelfs wel eens voor dat het bestaande haar juist sterker en voller kan worden gemaakt door de therapeut. Dankzij de ingreep tijdens de mesotherapie zal de therapeut het haar dus op een gezonde manier stimuleren. 

Mesotherapie is erg effectief voor mensen die lat hebben van erfelijke haaruitval. Door de stimulatie van het haar zal dit langer gezond blijven, waardoor je niet al erg snel met de problemen te maken zult krijgen!

Geef een antwoord