Zo kies je de beste gezinsauto

Het is zover: er moet een goede gezinsauto komen. Wat betekent een goede gezinsauto? De ruimte hebben om met de kinderen naar de supermarkt te gaan maar ook voor de hele week boodschappen achterin kwijt te kunnen, lange ritten kunnen maken naar een camping in Frankrijk, maar ook even op en neer naar de dichtstbijzijnde snackbar. Je zou denken dat je dat met iedere auto wel kan doen maar dat valt niet altijd mee en daarom is het des te belangrijker dat je goed nadenkt bij het kiezen van een auto dat bij het gezin past. Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee kan houden en die de keuze uiteindelijk gemakkelijker maken.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Het antwoord op deze vraag wordt natuurlijk mede bepaald door hoeveel gezinsleden er zijn. Maar het aantal zitplaatsen bepaald niet hoeveel ruimte de auto daadwerkelijk biedt. Om te zien of er genoeg ruimte is, kun je het best zo goed mogelijk gebruik maken van de proefrit. Neem het liefst zoveel mogelijk gezinsleden mee en doe alsof het jullie auto is. Zo kun je het beste bepalen of het een auto is die ook bij het gezin past. Soms kan een auto er heel mooi uit zien, maar was het uiteindelijk toch niet geschikt voor kleine of juist grote kinderen. Let op beenruimte, maar kijk ook of er genoeg bagage kwijt kan in de auto. Die ruimte ga je namelijk hard nodig hebben.

Wat kan de auto?

Elke auto heeft natuurlijk voordelen en nadelen. Vooral de nadelen zijn belangrijk om af te wegen. Iedere auto heeft zijn echt uitrusting en die kunnen de auto in waarde laten stijgen in het geval dat je de auto weer gaat verkopen. Voordat je een proefrit gaat rijden, stel een paar eisen op die de auto in ieder geval moet hebben. Dat is de beste manier om een aantal auto’s al uit te sluiten.

De aanschaf

De manieren waarop je een auto aanschaft zijn ook te overwegen. Een auto kopen hoeft niet meer vanzelfsprekend te zijn. Je kunt ook gebruik maken van shortlease en zelfs shortlease zakelijk wanneer je een auto kan leasen via het bedrijf waar je werkt. Zeker wanneer er niet de ruimte is om een goede auto in één keer aan te schaffen kan dit een goede optie zijn. Vooral voor grotere gezinnen kan dit van pas komen vanwege eventuele onverwachte kosten die in een gezin voor kunnen komen.

Geef een antwoord